Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

DogVacay - Σπιτική διαμονή για σκύλους

DogVacay

'Ολοι όσοι έχουμε σκύλο ξέρουμε τι μεγάλη δέσμευση είναι. Ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι το που θα αφήσουμε το σκύλο μας όταν δεν μπορούμε να τον πάρουμε μαζί μας στις διακοπές μας. Ξέρουμε τη λύση των ξενοδοχείων για σκύλους αλλά σε κανέναν μας δεν αρέσει γιατί 1) είναι πολύ ακριβά και 2) δεν έχουν τη σπιτική φροντίδα που θα θέλαμε. Η ιδανική λύση υπάρχει προς το παρόν στην Αμερική - Καναδά και λέγεται DogVacay.  Ελπίζω σύντομα να έχουμε και στην Ελλάδα παρόμοια υπηρεσία.
Η εταιρεία DogVacay ιδρύθηκε το 2012 και δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων   να «προσλάβουν» έναν από τους 20.000 "οικοδεσπότες" - φύλακες κατοικίδιων για να προσέχουν τους τετράποδους φίλους τους για όσο διάστημα εκείνοι θα λείπουν.
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την προσωπική εμπειρία του CEO της εταιρείας, Aaron Hirschhorn, ο οποίος είχε στείλει τα δύο του κατοικίδια σε έναν χώρο φιλοξενίας κατοικίδιων. Όταν επέστρεψε από το δεκαήμερο ταξίδι του, ο ένας σκύλος του ήταν τρομαγμένος και πέρασε τρεις ημέρες κάτω από το τραπέζι. Όλα αυτά έδειξαν πως ενώ μπορεί να πλήρωσε 1.400 δολάρια για τον κάθε σκύλο, η εμπειρία ήταν τραυματική όχι αντάξια των προσδοκιών και των χρημάτων.
Ψάχνοντας να βρουν έναν τρόπο να «λύσουν» αυτό το πρόβλημα ο Hirschhorn και η γυναίκα του ξεκίνησαν μια μίνι-επιχείρηση φύλαξης κατοικίδιων μέσω Craigslist. Σύντομα απέκτησε ένα μεγάλο κοινό και έγινε η full-time εργασία της κυρίας Hirschhorn.
Η εταιρεία έχει σήμερα 20.000 εγγεγραμμένους χρήστες που είναι διατεθειμένοι να φυλάξουν κατοικίδια, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε πως οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο , με το 90% αυτών να έχουν γίνει τους τελευταίους 18 μήνες.
Το 2013 η εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει χρηματοδότηση 15 εκατ. δολαρίων από την Foundation Capital , με συμμετοχή επενδυτών και 26 εκατ. δολάρια επιδοτήσεις από την Omers Ventures.
http://dogvacay.com/                                                          https://www.facebook.com/DogVacay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου