Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Μαθήματα μαγειρικής - Cookery Club

Αποτέλεσμα εικόνας για πάστεςΌλοι αγαπάμε το καλό φαγητό είτε ξέρουμε να μαγειρεύουμε είτε όχι. Στα γλυκά δε, κανείς δε λέει όχι. Από τη μεγάλη μου περιέργεια βρέθηκα σε μαθήματα ζαχαροπλαστικής στο Cookery Club που είχαν τίτλο "Γλυκά αφροδισιακά". Γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αδυναμία μου να φτιάξω γλυκά υψηλής ζαχαροπλαστικής τέχνης (θέλουν ακρίβεια στο μέτρημα, ακριβά υλικά και πολλά ειδικά σκεύη), ήθελα να δω πως φτιάχνονται όλα αυτά τα γλυκάκια που καταναλώνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Άλλο να τα βλέπεις στη μικρή οθόνη τον Παρλιάρο και άλλο να συμμετέχεις ενεργά στην παρασκευή τους.

Σ'ενα πολύ μοντέρνο χώρο διαμόρφωσαν δύο αίθουσες πανομοιότυπες: ένας πάγκος σε σχήμα Π όπου βρίσκονται ψηλές άνετες καρέκλες για τους "μαθητές" και στο άνοιγμα του Π ο "δάσκαλος". Χαρτάκια και μολύβια διαθέσιμα για σημειώσεις. Στο μάθημα που παρακολούθησα είμασταν 12 γυναίκες, οι οποίες απ' ότι κατάλαβα είχαν παρακολουθήσει αρκετά μαθήματα και μιλούσαν με άλλο αέρα - είχαν άνεση, αυτοπεποίθηση αλλά και την περιέργεια του καινούριου.

Αποτέλεσμα εικόνας για πάστεςΤο μάθημα αφορούσε τεχνικές ζαχαροπλαστικής π.χ. ζύμη τάρτας, παντεσπάνι, μους άγλυκη κλπ. Η ομάδα με την καθοδήγηση το δάσκαλου παρασκεύασε 3 γλυκά: μια τάρτα με φρέσκα φρούτα, μια πάστα με σοκολατένιο θόλο γεμιστό με μους σοκολάτας πάνω σε φρέσκο ανανά και μια πάστα με σοκολατένιο παντεσπάνι. Κι όλα αυτά μέσα σε 3 ωρίτσες - τόσο κρατάνε τα μαθήματα. Στο τέλος δοκιμάζεις ότι έχεις φτιάξει ή το παίρνεις μαζί σου.
Αλμυρά- γλυκά - θεματικά μαθήματα αλλά και μακροχρόνια μαθήματα για όσους επιθυμούν ένα πτυχίο σεφ. Το κόστος συμμετοχής ξεκινάει από 19,90 ευρώ, ενώ έχουν προνοήσει και για τους ανέργους ειδικές τιμές. Για να έχετε πλήρη εικόνα πατείστε το παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.mathimatamageirikis.gr/el/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου