Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Χανιά - Εκδρομές

Αποτέλεσμα εικόνας για χανιαΔιακοπές στα Χανιά. Ένα μέρος μαγικό, ένα λιμάνι παλιό και καλή βάση για εκδρομές. Έχοντας πάει αρκετές φορές στον Νομό Χανίων και έχοντας μείνει σε αρκετά ξενοδοχεία, έχω καταλήξει ότι το να μένεις στην πόλη είναι η πιο βολική επιλογή. Περνάω όλη τη μέρα σε κάποια παραλία και το βράδυ μπορώ να βγω με τα πόδια για φαγητό ή ποτό. Η πρόσβαση στα Χανιά έχει γίνει εύκολη και οικονομική (50 ευρώ) αρκεί να κλείσεις έγκαιρα τα αεροπορικά εισιτήρια.
Από τότε που γνώρισα τον κο Στέλιο Ρουμπεδάκη, ιδιοκτήτη του Erietta Suites, μου έχουν λυθεί τα χέρια. Τι εννοώ; Εννοώ ότι θα μας φροντίσει: θα μας εξασφαλίσει φτηνό αυτοκίνητο, θα μας πει που να κολυμπήσουμε, που να φάμε και όλες αυτές τις πληροφορίες που θέλεις αμέτρητες ώρες να ψάχνεις στο διαδίκτυο για να τις βρεις και τελικά κάνεις μάπα επιλογές. Όλα τα μυστικά του ντόπιου τα μαθαίνεις από τον Στέλιο. Χαίρεται να σε εξυπηρετήσει.
Το Erietta Suites αποτελείται από καλόγουστα επιπλωμένα διαμερίσματα με κουζίνα, πάνω στο παλιό λιμάνι, χωράνε πολλά άτομα και οι τιμές είναι αυτές που πρέπει γι' αυτό το μέρος και τις παροχές του. Αν θέλετε να κλείσετε, επικοινωνήστε στο 2821097936 ή στο 6937242630.

Ο Στέλιος με χαρά μου έδωσε τις παρακάτω πληροφορίες και σας τις μεταφέρω:

1) Φαλάσαιρνα για μπάνιο, φαγητό χωριό Κάλύβιανη στην ταβέρνα «Γραμβούσα». Καιρός έως 5Β γιατί σηκώνει την άμμο. 

2) Ελαφονήσι για μπάνιο, φαγητό χωριό Έλος στο δρόμο . Μπορείς να παραγγείλεις γαμοπιλάφι καθώς πηγαίνεις και να το βρεις έτοιμο όταν γυρνάς. Αν φθάσεις πριν τις 10:00 το πρωί θα βρεις ομπρέλες και ξαπλώστρες εύκολα , διαφορετικά άφιξη μετά τις 17:00.  Καιρός εως 5Β γιατί σηκώνει άμμο.

3) Παλαιοχώρα, έχεις επιλογές σε παραλίες, ξεχωρίζουν όμως ο Κριός και το Γυαλισκάρι.
Αποτέλεσμα εικόνας για Κεδροδάσος
Κεδροδάσος
Φαγητό στα σοκάκια του χωριού τοπικές σπεσιαλιτέ η στα γαβδιοτικα στην ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα ή στο χωριό Άνυδρος στο παλαιό σχολείο ή στην διαδρομή στο χωριό Κάνδανος στην πλατεία με την πέργολα. Καιρός έως 5Β.

4) Κεδροδάσος δίπλα στο Ελαφονήσι, περπάτημα 5 λεπτά για παραλία. Πολύ ωραία παραλία μπορεί συνδυαστεί με Ελαφονήσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπάλο
Μπάλος


5) Κρουαζιέρα στο Μπάλο, δυτική μύτη της Κρήτης, νησί Γραμβούσα με πλοίο από Κίσσαμο.  Θα πρέπει να πάρετε ομπρέλα, καιρός εώς 5Β, φαγητό σε μια καντίνα, σαλάτα, σουβλάκια ή στο πλοίο. Πάρτε νερό μαζί σας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

6) Σούγια για μπάνιο, φαγητό στον Πολύφημο πίσω από την αστυνομία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σφακιά - Φραγκοκάστελλο - Ορθή Άμμος
Ορθή Άμμος - Φραγκοκάστελλο

7) Σφακιά -  Φραγκοκάστελλο - Ορθή Άμμος για μπάνιο και φαγητό ή στο δρόμο χωριό Ασκυφού  για να φάτε Σφακιανές πίτες,  σύγκλινα , τσιγαριαστό , μυτζήθρες κλπ

8) Σφακιά - χωριό Λουτρό,  φαγητό σε όποιο ταβερνάκι σας αρέσει. 

9) Σφακιά - Αγία Ρουμέλη, είσοδος φαραγγιού. Φαγητό στην ταβέρνα Φαράγγι του Προκόπη Τζατζιμάκη.

8 & 9 με καραβάκι από Χώρα Σφακίων.

10) Μπάνιο Γεωργιούπολη, λίμνη Κουρνά, φαγητό στο χωριό Επισκοπή στο "Ο Κήπος της Αρκούδενας". 
Εναλλακτικά στο χωριό Βάμος φαγητό στο Μπλουμοσήφη (δρόμος επιστροφής).

11) Αν υπάρχει πολύ μελτέμι (6+) το Μαράθι στο Ακρωτήρι μετά το αεροδρόμιο (δρόμος για χωριό Στέρνες) είναι μια καλή λύση. Φαγητό στον Πατρελάκη. Επίσης η παραλία Σοσορίδες έχει ωραία θάλασσα. 

Στην επόμενη ανάρτηση θα έχω πληροφορίες για το τι μπορείτε να κάνετε στην πόλη αλλά και άλλες επιλογές διαμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου